Παρότι πολλές βιταμίνες συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάπτυξη δυνατών και υγιών μαλλιών, δεν αποτελούν λύση για όλες τις μορφές τριχόπτωσης. Εξάλλου, τα άτομα που εμφανίζουν τριχόπτωση θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τα προϊόντα φροντίδας μαλλιών, τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και να περιέχουν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων χημικών ουσιών. 
 
Είναι σημαντικό να αναζητούμε καλλυντικά προϊόντα, τα οποία τρέφουν και φέρονται με ήπιο τρόπο στα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ικανότητα των βιταμινών να συμβάλλουν στην ταχεία ανάπτυξη των τριχών. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία πιο υγιών και δυνατών μαλλιών.
  1. Βράστε μία κούπα ελαίου σιναπιού με τέσσερις κουταλιές του γλυκού φύλλα heena (mehendi). Φιλτράρετε το μείγμα και διατηρείστε το σε μπουκάλι. Κάντε συχνό μασάζ με το παρασκεύασμα στις περιοχές της φαλάκρας. Είναι πολύ αποτελεσματικό φυσικό μέσο θεραπείας της φαλάκρας. 
  2. Αλέστε σπόρους fenugreek με νερό και αλείψτε με το μείγμα το κεφάλι. Αφήστε το τουλάχιστον για 40 λεπτά πριν από το λούσιμο. Συνεχίστε να εφαρμόζετε αυτήν την αγωγή για ένα μήνα. 
  3. Ασκήστε ισχυρή πίεση στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάκτυλα, μετά το λούσιμο των μαλλιών με κρύο νερό. Αυτή είναι επίσης μία καλή φυσική θεραπεία της τριχόπτωσης. 
  4. Τρίψτε την περιοχή της φαλάκρας με κρεμμύδια μέχρι να γίνει κόκκινη. Στη συνέχεια αλείψτε την περιοχή με μέλι. Είναι μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία της φαλάκρας. 
  5. Παρασκευάστε ένα μείγμα, το οποίο να αποτελείται από μέλι και κρόκο αβγού. Τρίψτε καλά με αυτό το μείγμα το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Αφήστε να ενεργήσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. 
  6. Παρασκευάστε ένα σπιτικό σαμπουάν προσθέτοντας 5 κουταλιές του γλυκού τυρόπηγμα, 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές του γλυκού ακατέργαστης σκόνη chholia. Αλείψτε το στο κρανίο, αφήστε να ενεργήσει για μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αλείψτε τα μαλλιά με φρέσκο εκχύλισμα αμάραντου. Θα βοηθήσει να αποκτήσουν τα μαλλιά όγκο και θα τα διατηρήσει απαλά.
 
 
 
Follow us