Φωτογραφίες, αναμνηστικά και μικροαντικείμενα, ενθύμια από ταξίδια-διακοπές, όλα σκόρπια σε συρτάρια, ράφια σκονισμένα. Το παθαίνουμε όλοι. Αποτέλεσμα, να είναι μονίμως κάπουκαταχωνιασμένα και να μην …θυμόμαστε τίποτα απ΄όσα εκπροσωπούν αφού …συναντιόμαστε σπάνια.
Ένας τρόπος να “αρχειοθετήσετε” καλοκαιρινές αναμνήσεις, να διακοσμήσετε με αυτές το σπίτι και να τις έχετε καθημερινά …διαθέσιμες για ευχάριστεςαναπολήσεις, είναι να κλείσετε μερικά από τα ενθύμια του καλοκαιριού σ΄ένα γυάλινοβάζο.
Χρησιμοποιείστε διαφανή γυάλινα βάζα απόσυσκευασίες τροφίμων, ή βάζα και γυάλες με καπάκι από αυτά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα.
Γεμίστε τα με άμμο, κοχυλάκια, βότσαλα, μερικέςφωτογραφίες που θα σφηνώσετε στην άμμο στον πάτο του βάζου ή θα κρεμάσετε με μπετονιά/κλωστή που θα την κολλήσετε στο εσωτερικόμέρος από το καπάκι. Προσθέστε κάθε είδους μικρό ενθύμιο από ένα ταξίδι, όπως αποκόμματαεισιτηρίων, την χάρτινη διακοσμητική ομπρελίτσα που συνόδευε το ποτό σας ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό βράδυ, φελλούς από μπουκάλια,ξυλάκια παγωτών, αναμνηστικά από το μέρος που ταξιδέψατε.
Κρεμάστε με σκοινί στον λαιμό του βάζου ένα χάρτινο ταμπελάκι που θα γράφει ημερομηνία και τοποθεσία και τοποθετείστε τα βάζα σ΄ένα ράφι της βιβλιοθήκης, πάνω στο γραφείο σας ή φτιάξτε μια τέτοια συλλογή …αναμνήσεων και συγκεντρώστε όλα τα βάζα σ΄ένα σημείο.
Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα και για παιδικά δωμάτια που με το πέρασμα του χρόνου αποκτά ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τα παιδιά. Συγκεντρώστε σε μεγάλες τέτοιες γυάλες αναμνηστικά από κάθε τους καλοκαίρι, προσπαθώντας να χωρέσετε όσο γίνεται περισσότερα συμβολικά ενθύμια. Φτυαράκια, το πρώτο μπρατσάκι τους ή μαγιώ, αυτοκινητάκια, μικρά παιχνίδια κλπ.
Μια ίδιας μορφής εναλλακτική πρόταση είναι αντί για βάζα να χρησιμοποιήσετεκορνίζες με τζάμι.
Αρχικά γεμίστε προσεκτικά το κάτω μέρος με άμμο και στην συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα υπόλοιπα αντικείμενα ή δώστε όποια μορφή θέλετε εσείς στο “κάδρο”, ανάλογα με το τι θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό του.
Follow us