Λέω να μπω..
Αναρωτιέσαι που θα σε πάω αυτή την φορά; Ορεινή Αρκαδία είναι η απάντηση. 
Έτοιμος-η για μια περιήγηση σε τόπους ηρωικούς και μαγικούς που ακούνε στα ονόματα Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα. Καταπράσινα τοπία ,πετρόκτιστα σπίτια, παραδοσιακά καφενεία- ξενώνες ,γλυκά του κουταλιού, τοπικά κρασιά, μαγαζιά όπου πωλούνται είδη λαϊκής τέχνης αποτελούν στα σίγουρα κίνητρο να επισκεφτείς αυτά τα μέρη!
Στο δρόμο μου συναντώ μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια, εντυπωσιακούς νερόμυλους θυμίζοντας σε άλλες εποχές. Δηλώνω γοητευμένη τόσο από τα αξιοθέατα όσο και από τους ανθρώπους! Άνθρωποι πραγματικοί τεχνίτες ,εκπληκτικοί αργυροχρυσοχόοι που ταξίδευαν σε όλη την Ελλάδα να διδάξουν την τέχνη τους.
Εκείνο που δεν θα ξεχάσω στα σίγουρα είναι οι ξεχωριστές γεύσεις της Στεμνίτσας, γλυκό κουταλιού καρότο αλλά και η παραδοσιακή μηλόπιτα Βυτίνας με καρύδια. Γεύσεις με ταυτότητα και αυθεντία. Το μυστικό είναι, αγνά υλικά, πολύ μεράκι ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές πάππου προς πάππου που λέμε..
Η αδυναμία μου στα τοπικά εδέσματα έγινε αντιληπτή, δεν κρύβεται με τίποτα θα μου πεις και δεν θα έχεις και άδικο. Δεν θα πω άλλα όμως, σταματώ! Ετοιμαστείτε για μια ξενάγηση μέσα από τα δικά μου μάτια, μέσα από τον φακό μου!
 Για πάμε..
Βυτίνα η φιλόξενη, Στεμνίτσα η γοητευτική , ιστορική Δημητσάνα ..Διάλεξε προορισμό!
Μπορεί να’ ναι νωρίς για χιόνια, ωστόσο τριήμερο έρχεται ..Ένας προορισμός γεμάτος από ιστορία, εικόνες, πολιτισμό. Με λίγα λόγια μια απόδραση με ουσία..Εις το επανιδείν!
 
Κείμενο κ φώτος 

Καρκαμπούνα Ζέτα

Follow us