Σας επισκέπτονται συχνά τα μυρμήγκια;

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε. Ανάκαλύψτε πρώτα από που μπαίνουν και στη συνέχεια βουλώστε τα σημεία αυτά με ένα βαμβάκι, που θα έχετε προηγουμένως βουτήξει σε παραφίνη.

Μπορείτε επισής να κοπανίσετε σε ένα γουδί τα τσόφλια των αυγών, να τα κάνετε σκόνη και να τα βάλετε στο σημείο που επισκέπτονται συνήθως τα μυρμήγκια.

Εναλλακτικά, μπορείτε στο ίδιο σημείο να τοποθετήσετε φύλλα λεβάντας ή ντομάτας, κατακάθι από ελληνικό καφέ ή κατακάθι από αφέψημα ρίγανης.

Σας επισκέπτονται συχνά οι μύγες;

Τοποθετήστε στις μπαλκονόπορτες ή στα παράθυρά σας γλάστρες με βασιλικό, δυόσμο ή γεράνια. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι λεβάντας, χαμομήλι ή δεντρολίβανο.

Ταλαιπωρείστε από τα έντομα του καλοκαιριού;

Σε περίπτωση που έχει τελειώσει το εντομοκτόνο σας, μπορείτε να ψεκάσετε με τη λακ των μαλλιών σας.

Πώς θα ”τσακώσετε” τη μέλισσα που μπήκε μέσα στο σπίτι σας;

Τοποθετήστε σε μία γωνία του σπιτιού ένα βαζάκι με νερό, λίγη μαρμελάδα ή και κάποιο απορρυπαντικο. Είναι β΄βαιο ότι το ενοχλητικό έντομο θα πέσει στην παγίδα.

Λεμόνι για τα ίχνη των εντόμων στα τζάμια

Για να αφαιρέσετε τα ίχνη που αφήνουν τα έντομα στα τζάμια σας, τρίψτε τα με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση.

Για καταπολέμηση σκουληκιών

Ετοιμάστε ένα διάλυμα από τσόφλια καρυδιών. Βάλτε μερικά τσόφλια καρυδιών να μουλιάσουν για μερικές μέρες και ραντίστε μ’αυτό το μερός που τα έχετε δει. Με τον τρόπο αυτό θα τα εξαφανίσετε, αλλά προσέξτε να μην πλησιάζουν παιδία και κατοικίδια ζώα, διότι το εξολοθρευτικό των σκουληκιών είναι επικίνδυνο.

Πώς να εξαφανίσετε τις αράχνες;

Εάν εκνευρίζεστε με τους ιστούς της αράχνες που εμφανίζονται στις γωνίες στο τάβανι, υπάρχει λύση. Αλείψτε τα σημεία αυτά με λίγη βαζελίνη. Με τον τρόπο αυτό οι αράχνες θα γλιστρούν και δε θα μπορούν να πλέξουν τον ιστό τους.

 
Follow us