Τρελαίνομαι για σαμπλεδάκια ειδικά όπως τα φτιάχνει η πεθερά μου. Η συγκεκριμένη βέβαια συνταγή είναι πιο εύκολη από την δική της αλλά εξίσου νόστιμη.
Εγώ προτιμώ να τα βουτάω μόλις τους έχω περάσει και την μαρμελάδα σε λιωμένη σοκολάτα και να τα αφήνω λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ¾ φλιτζανιού βούτυρο + λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κρόκους από αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Τοποθέτησε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ στο μίξερ και χτύπα τα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Πρόσθεσε τους 2 κρόκους αυγών, το αλάτι και τη βανίλια και χτύπα τα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν. Ρίξε 1 φλιτζάνι αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα,μολις ενσωματωθεί ρίξε και το 2ο φλιτζάνι.
Βήμα 2
Άπλωσε τη ζύμη σε μια επιφάνεια να γίνει τετράγωνη, τύλιξε την με διάφανη ζελατίνα και βάλτο στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 3
Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χώρισε την στα 2 ύστερα άνοιξε με τον πλάστη το ένα μισό (για να μην κολλήσει στον πλάστη άπλωσε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα). Βάλτο ξανά στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Επανέλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Βήμα 4
Χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ κόβεις τα μπισκοτάκια που θέλεις, τα βάζεις πάνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και για άλλη μια φορά στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°.
Βήμα 6
Ανακάτεψε μαζί τον τελευταίο κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και άλειψε το πάνω μέρος των μπισκότων. Πασπάλισε αν θες με ζάχαρη άχνη να καραμελώσουν.
sable-marmelada1
Βήμα 7
Ψήσε μέχρι να χρυσίσουν λίγο τα μπισκοτάκια περίπου 12 έως 15 λεπτά. Βάλτα σε μια σχαρίτσα να κρυώσουν.
Βήμα 8
Μόλις θα έχουν κρυώσει παίρνεις δύο-δύο και γεμίζεις με μαρμελάδα.

  
diva

Follow us